10.840 - Tillverkning av kryddor och andra smaksättare
Omfattar
- tillverkning av kryddor, såser och smaksättningsmedel:
- majonnäs
- senapspulver
- beredd senap o.d.
Omfattar även
- bearbetning av salt till livsmedelskvalitet, t.ex. jodsalt
- bearbetning av kryddor, örter, inkl. torkning, sortering, rengöring och skärning
Omfattar inte
- odling av kryddväxter, jfr 01.280
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Matättika, tillverkning
- Salladssåser, tillverkning
- Saltutvinning, bordssalt
- Senap, tillverkning
- Senapspulver, tillverkning
- Smaksättningsmedel (ej saft), tillverkning
- Sojasåser, tillverkning
- Suckat o.d. fyllningar, tillverkning
- Tomatketchup, tillverkning
- Vinäger, tillverkning
- Ättika, tillverkning
- Bearbetning av salt till livsmedelskvalitet, t.ex. jodsalt
- Bordssalt, tillverkning
- Ketchup, tillverkning
- Kryddor, tillverkning
- Majonnäser, tillverkning
- Dressing, tillverkning
- tillverkning av kryddor, såser och smaksättningsmedel
- Marinad, tillverkning