10.820 - Tillverkning av kakao, choklad- och sockerkonfektyrer
Omfattar
- tillverkning av kakaopulver, kakaosmör, kakaofett, kakaoolja
- tillverkning av choklad och chokladkonfektyrer
- tillverkning av sockerkonfektyrer: karameller, nougat, sockerglasyr, vit choklad
- tillverkning av tuggummi
- kandering, glasering eller annan beredning med socker av frukt, bär, nötter, fruktskal och andra växtdelar
- tillverkning av konfekttabletter och pastiller
- tillverkning av sockerfri konfekt
Omfattar inte
- framställning av socker (sackaros), jfr 10.810
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Polkagrisar, tillverkning
- Naturgodis, frukt, nötter m.m. överdragna med vit choklad eller yoghurt, industriell tillverkning
- Blockchoklad, vit, tillverkning
- Chokladvaror, av vit choklad, tillverkning
- Gelékonfektyr, tillverkning
- Godis, tillverkning (godisfabrik), ej av brun choklad
- Hållbarhetsbehandling av frukt, bär och nötter i socker
- Kanderad, frukt, bär, nötter m.m., tillverkning
- Karameller, tillverkning
- Kola, tillverkning
- Konfektyrvaror, vit choklad, tillverkning
- Lakrits, tillverkning
- Mandelmassa, tillverkning
- Mandlar, brända och salta, tillverkning
- Marsipan, tillverkning
- Tabletter, sötsaker, tillverkning
- Tuggummi, tillverkning (ej nikotintuggummi)
- Sockervadd, industriell tillverkning
- Blockchoklad, brun, tillverkning
- Chokladvaror, av brun choklad, tillverkning
- Drickchoklad, tillverkning
- Kakaomassa och kakaosmör, tillverkning
- Kakaopulver, tillverkning
- Konfektyrvaror, brun choklad, tillverkning
- Naturgodis, frukt, nötter m.m. överdragna med brun choklad, industriell tillverkning
- Godis, tillverkning (godisfabrik), av brun choklad