10.840 Tillverkning av senap, ketchup, kryddor och andra smaksättningsmedel
Omfattar
- tillverkning av kryddor, såser och smaksättningsmedel:
- - majonnäs
- - senapspulver
- - beredd senap o.d.
- tillverkning av ättika
Omfattar även
- bearbetning av salt till livsmedelskvalitet, t.ex. jodsalt
Omfattar inte
- odling av kryddväxter,
jfr. 01.280
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Bearbetning av salt till livsmedelskvalitet, t.ex. jodsalt
- Bordssalt, tillverkning
- Ketchup, tillverkning
- Kryddor, tillverkning
- Majonnäser, tillverkning
- Matättika, tillverkning
- Salladssåser, tillverkning
- Saltutvinning, bordssalt
- Senap, tillverkning
- Senapspulver, tillverkning
- Smaksättningsmedel (ej saft), tillverkning
- Sojasåser, tillverkning
- Suckat o.d. fyllningar, tillverkning
- Tomatketchup, tillverkning
- Vinäger, tillverkning
- Ättika, tillverkning
- Dressing, tillverkning
- tillverkning av kryddor, såser och smaksättningsmedel
- Marinad, tillverkning