Undergrupp 10.51 - Tillverkning av mejerivaror
| SNI-kod | Aktivitetsart |
|---|---|
| C | Tillverkning |
| 10 | Livsmedelsframställning |
| 10.5 | Tillverkning av mejerivaror och glassvaror |
| 10.51 | Tillverkning av mejerivaror |
| 10.511 | Osttillverkning |
| 10.519 | Annan mejerivarutillverkning |
Omfattar:
framställning av färsk mjölk i flytande form som är pastöriserad, steriliserad, homogeniserad och/eller ultrapastöriserad
framställning av mjölkbaserade drycker
framställning av grädde av färsk mjölk i vätskeform som är pastöriserad, steriliserad och homogeniserad
tillverkning av torrmjölk eller koncentrerad mjölk, osötad eller med tillsats av socker eller annat sötningsmedel
framställning av mjölk eller grädde i fast form
framställning av smör
framställning av yoghurt
framställning av ost och ostmassa
raffinering och mognadslagring av ost
framställning av vassle
framställning av kasein
framställning av laktosfria mejeriprodukter
Omfattar även:
framställning av mjölkkefir
framställning av laktos och laktossirap
Omfattar inte:
framställning av obearbetad komjölk, jfr 01.41
framställning av obearbetad mjölk från får, getter, hästar, åsnor, kameler, o.d., jfr 01.43, 01.44, 01.45
tillverkning av mjölkbaserade dietdrycker, jfr 10.86,
tillverkning av mejeribaserad modersmjölkersättning, jfr 10.86
tillverkning av ostersättningar, jfr 10.89
tillverkning av fruktkefir och vattenkefir, jfr 11.03
tillverkning av annan mjölk än mejeritillverkad (t.ex. växtbaserad mjölk), jfr 11.07