10.519 - Annan mejerivarutillverkning
Omfattar
- framställning av färsk mjölk i flytande form som är pastöriserad, steriliserad, homogeniserad och/eller ultrapastöriserad
- framställning av mjölkbaserade drycker
- framställning av grädde av färsk mjölk i vätskeform som är pastöriserad, steriliserad och homogeniserad
- tillverkning av torrmjölk eller koncentrerad mjölk, osötad eller med tillsats av socker eller annat sötningsmedel
- framställning av mjölk eller grädde i fast form
- framställning av smör
- framställning av yoghurt
- framställning av vassle
- framställning av kasein
- framställning av laktosfria mejeriprodukter
Omfattar även
- framställning av mjölkkefir
- framställning av laktos och laktossirap
Omfattar inte
- framställning av obearbetad komjölk, jfr 01.410
- framställning av obearbetad mjölk från får, getter, hästar, åsnor, kameler, o.d., jfr 01.430, 01.440, 01.450
- tillverkning av mjölkbaserade dietdrycker, jfr 10.860
- tillverkning av mejeribaserad modersmjölkersättning, jfr 10.860
- tillverkning av ostersättningar, jfr 10.890
- tillverkning av fruktkefir och vattenkefir, jfr 11.030
- tillverkning av annan mjölk än mejeritillverkad (t.ex. växtbaserad mjölk), jfr 11.070
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Filmjölk, tillverkning
- Grädde, (konsumtionsfärdig), tillverkning
- Gräddpulver, tillverkning
- Infrysning, smör
- Kasein, tillverkning
- Kärnmjölk, tillverkning
- Messmör, tillverkning
- Mjölk, (konsumtionsfärdig), tillverkning
- Mjölkbaserade drycker, tillverkning
- Mjölkpulver, tillverkning
- Mjölksocker (laktos), tillverkning
- Mjölktillägg, tillverkning
- Ostkakor, tillverkning
- Smör, tillverkning
- Torrmjölk, tillverkning
- Vassle, framställning
- Yoghurtar, tillverkning
- Mejerivarutillverkning (ej ost)