Undergrupp 10.41 - Framställning av vegetabiliska och animaliska oljor och fetter
| SNI-kod | Aktivitetsart |
|---|---|
| C | Tillverkning |
| 10 | Livsmedelsframställning |
| 10.4 | Framställning av vegetabiliska och animaliska oljor och fetter |
| 10.41 | Framställning av vegetabiliska och animaliska oljor och fetter |
| 10.410 | Framställning av vegetabiliska och animaliska oljor och fetter |
Omfattar:
tillverkning av råa och raffinerade vegetabiliska oljor, t.ex. olivolja, sojabönolja, hampfröolja, solrosolja, rapsolja, o.d.
tillverkning av mjöl, vilket inte genomgått fettavskiljning, av oljeväxtfrön, nötter eller kärnor som innehåller olja
bearbetning av vegetabiliska oljor: blåsning, kokning, dehydratisering, hydrogenering o.d.
Omfattar även:
tillverkning av icke ätbara animaliska oljor och fetter
utvinning av fiskoljor och oljor från havsdäggdjur
tillverkning av bomullslinter, oljekakor och andra restprodukter av oljetillverkning
Omfattar inte:
utsmältning och raffinering av ister och andra animaliska ätbara fetter från nötkreatur, får, getter eller grisar, jfr 10.11
tillverkning av ätliga fetter från fjäderfä, jfr 10.12
tillverkning av margarin, jfr 10.42
våtmalning av sädeskorn, jfr 10.62
tillverkning av majsolja, jfr 10.62
tillverkning av eteriska oljor, jfr 20.59
beredning av oljor och fetter genom kemiska processer, jfr 20.59