10.710 - Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk
Omfattar
- Tillverkning av bagerivaror:
- bröd och småbröd
- färska bakverk t.ex. mjuka kakor, pajer, bakelser, pannkakor, våfflor, o.d.
Omfattar även
- tillverkning av förbakat bröd
Omfattar inte
- tillverkning av torra bageriprodukter, jfr 10.722
- tillverkning av pastaprodukter, jfr 10.730
- upphettning av bageriprodukter och småbröd i samband med detaljhandel, jfr 47.241
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Bakning i butik, degblandning, jäsning och gräddning (ej bake off)
- Bakelser, tillverkning
- Bageri, industriell tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk (ej enbart jäsning och gräddning av inköpt färdigblandad deg i butik)
- Kaffebröd, färskt, tillverkning
- Kakor, färska, tillverkning
- Konditorivaror, färska, tillverkning
- Krustader, tillverkning
- Pajer, färska bakverk, (ej matpajer), tillverkning
- Spettekakor, tillverkning
- Tunnbröd, mjukt, tillverkning
- Tårtor, tillverkning
- Pannkakor, färska, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
- Våfflor, färska industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
- Mjuka vetetortilla och majstortilla, tillverkning
- Glutenfritt mjukt matbröd och färska bakverk, tillverkning