Undergrupp 10.85 - Tillverkning av lagad mat och färdigrätter
| SNI-kod | Aktivitetsart |
|---|---|
| C | Tillverkning |
| 10 | Livsmedelsframställning |
| 10.8 | Annan livsmedelsframställning |
| 10.85 | Tillverkning av lagad mat och färdigrätter |
| 10.850 | Tillverkning av lagad mat och färdigrätter |
Omfattar:
tillverkning av färdiglagade (dvs. förberedda, kryddade och tillagade) måltider och rätter. Dessa rätter hållbarhetsbehandlas, t.ex. i djupfryst eller konserverad form och förpackas vanligen och förses med etikett för återförsäljning. Denna undergrupp omfattar inte beredning av måltider för omedelbar konsumtion, t.ex. mat som tillreds i restauranger eller av cateringföretag. För att anses vara en rätt ska sådan mat innehålla åtminstone två särskiljbara huvudingredienser (utom kryddor o.d.)
tillverkning av rätter av kött eller fjäderfäkött
tillverkning av fiskrätter, inkl. ”fish and chips”
tillverkning av pasta och risrätter
tillverkning av grönsaksrätter
tillverkning av djupfryst eller på annat sätt konserverad pizza
Omfattar inte:
- tillverkning av färska livsmedel eller livsmedel med färre än två ingredienser, jfr
motsvarande undergrupp i huvudgrupp 10
tillverkning av beredda livsmedel från färskvaror av frukt och grönsaker, jfr 10.39
tillverkning av beredda livsmedel från färskvaror, jfr 10.89
partihandel med färdiglagade måltider och rätter, jfr 46.38
detaljhandel med färdiglagade måltider och rätter i affärer, jfr 47.11, 47.27
verksamhet av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.2