10.111 Kreatursslakt
Omfattar
- slakt av nötkreatur, svin, får, hästar o.d. kreatur
- grovstyckning av kreaturskött till halva och fjärdedels kroppar samt infrysning av dessa
Omfattar även
- framställning av hudar och skinn som kommer från slakterier, inklusive avskiljande av borst
- utsmältning av ister och andra animaliska ätbara fetter
- beredning av slaktavfall
- framställning av skinnull
- slakt av ren
Omfattar inte
- smältning av ätbart fjäderfäfett,
jfr. 10.120
- förpackning av kött,
jfr. 82.920
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Fårslakt (ej gårdsslakterier)
- Grovstyckning, kött till halvdelskroppar och fjärdedelskroppar
- Hudar, oberedda, produktion
- Hästar, slakt
- Isterframställning
- Kaninslakt
- Kreatursslakt (ej gårdsslakterier)
- Nödslakt
- Nötkreatur, slakt (ej gårdsslakterier)
- Produktion av oberedda hudar och skinn, i anslutning till slakt
- Pälsskinn och hudar, beredning av i anslutning till slakt
- Renslakt
- Slakterier, ej fjäderfä (ej gårdsslakterier)
- Svinslakt (ej gårdsslakterier)
- Talg, framställning
- Tarmrensning
- Utsmältning av ister och andra ätbara animaliska fetter och oljor
- Viltslakt
- Hjortslakt