10.200 - Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur
Omfattar
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk, kräftdjur och blötdjur: frysning, djupfrysning, torkning, kokning, rökning, saltning, nedsänkning i saltlake, konservering o.d.
tillverkning av fisk-, kräftdjurs- och blötdjursprodukter: filead fisk, rom, kaviar,
kaviarersättningar o.d.
tillverkning av fiskmjöl avsett att konsumeras av människor eller som djurfoder
tillverkning av mjöl och limvatten av fisk och andra havslevande djur som är otjänliga som livsmedel för människor
Omfattar även
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fartyg som ej är fiskefartyg
bearbetning av sjögräs
avlägsnade av fiskhuvuden, urtagning och skärning av fisk i bitar och följande frysning
Omfattar inte
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fiskefartyg, jfr 03.111, 03.119
beredning av valar på land eller specialfartyg, jfr 10.111
tillverkning av oljor och fetter av marina däggdjur, jfr 10.410
tillverkning av färdiglagade fiskrätter, jfr 10.850