10.200 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur
Omfattar
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur: frysning, djupfrysning, torkning, kokning, rökning, saltning, nedsänkning i saltlake, konservering o.d.
tillverkning av fisk-, kräftdjurs- och blötdjursprodukter: filead fisk, rom, kaviar, kaviarersättningar o.d.
tillverkning av fiskmjöl avsedd att konsumeras av människor eller till djurfoder
tillverkning av mjöl och limvatten av fisk och andra havslevande djur olämpliga att konsumeras av människor
Omfattar även
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fartyg som ej är fiskefartyg
bearbetning av sjögräs
Omfattar inte
bearbetning som inte leder till verklig omvandling av varorna, redovisas under enheten Handel, jfr 46 och 47
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fiskefartyg, jfr 03.11
beredning av valar på land eller specialfartyg,
jfr. 10.111
tillverkning av oljor och fetter av marina råvaror,
jfr. 10.410
industriell tillverkning av färdiglagade fiskrätter, (ej på restaurang, ej i butik, ej catering),
jfr. 10.850