Undergrupp 10.20 - Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur
| SNI-kod | Aktivitetsart |
|---|---|
| C | Tillverkning |
| 10 | Livsmedelsframställning |
| 10.2 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur |
| 10.20 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur |
| 10.200 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur |
Omfattar:
- beredning och hållbarhetsbehandling av fisk, kräftdjur och blötdjur: frysning,
djupfrysning, torkning, kokning, rökning, saltning, nedsänkning i saltlake, konservering o.d.
- tillverkning av fisk-, kräftdjurs- och blötdjursprodukter: filead fisk, rom, kaviar,
kaviarersättningar o.d.
tillverkning av fiskmjöl avsett att konsumeras av människor eller som djurfoder
tillverkning av mjöl och limvatten av fisk och andra havslevande djur som är otjänliga som livsmedel för människor
Omfattar även:
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fartyg som ej är fiskefartyg
bearbetning av sjögräs
avlägsnade av fiskhuvuden, urtagning och skärning av fisk i bitar och följande frysning