10.390 - Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker
Omfattar
- framställning av livsmedel som huvudsakligen består av frukt och bär eller grönsaker och rotfrukter
- hållbarhetsbehandling av frukt och bär, nötter samt grönsaker och rotfrukter: frysning, torkning, frystorkning, torkning med värmestrålning, inläggning i olja eller vinäger, burkkonservering, konservering med högt tryck, hög temperatur o.d.
- tillverkning av frukt, grönsaks- eller rotfruktsprodukter
- tillverkning av sylt, marmelad och geléer
- knäckning, skalning och rostning av nötter
- tillverkning av nötlivsmedel och nötpasta
Omfattar även
tillverkning av beredda livsmedel av färskvaror som frukt och grönsaker och rotfrukter, t.ex.:
- sallader; blandade sallader, paketerade
- skalade eller skurna grönsaker
- tofu (sojabönmassa)
Omfattar inte
- tillverkning av frukt- eller grönsaksjuicer, jfr 10.320
- tillverkning av mjöl av torkade baljväxter, jfr 10.611
- hållbarhetsbehandling av frukt, bär och nötter i socker, jfr 10.820
- tillverkning av färdiglagade grönsaksrätter, jfr 10.850
- tillverkning av artificiella koncentrat, jfr 10.890
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
- Bär, djupfrysning
- Bär, inläggning
- Bär, konservering
- Bär, torkning
- Frukt, djupfryst, tillverkning
- Frukt, torkad, tillverkning
- Fruktkonserver, tillverkning
- Fryslagring, frukt, grönsaker, bär efter infrysning av varan
- Grönsaker, djupfrysta, tillverkning
- Grönsaker, inläggning
- Grönsaker, torkade, tillverkning
- Grönsakskonserver, tillverkning
- Infrysning, grönsaker
- Inläggning, grönsaker
- Kokning, bär, frukt och grönsaker
- Konservering, bär, frukt, grönsaker och svamp
- Kyllagring, grönsaker efter infrysning av varan
- Legymsallader, tillverkning
- Marmelad, tillverkning
- Mimosasallad, tillverkning
- Mos, bärmos, fruktmos och grönsaksmos, tillverkning
- Pickels, tillverkning
- Sallad (ej potatissallad), tillverkning, industriell
- Sallader, blandade färska grönsaker, färdigpackade för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
- Sallader, färdigblandade av färska grönsaker, för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
- Svamp, djupfrysning
- Svampkonserver, tillverkning
- Sylt, tillverkning
- Tillverkning av skalade och skurna, paketerade, färska grönsaker
- Torkning, bär, frukt och grönsaker
- Naturgodis, nötter, rostade eller saltade, framställning