10.390 Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker
Omfattar
framställning av livsmedel som huvudsakligen består av frukt och bär eller grönsaker och rotfrukter, med undantag för färdiggjorda rätter i fryst eller konserverad form
hållbarhetsbehandling av frukt och bär, nötter samt grönsaker och rotfrukter: frysning, torkning, nedsänkning i olja eller vinäger, konservering o.d.
tillverkning av frukt, grönsaks- eller rotfruktsprodukter
tillverkning av sylt, marmelad och geléer
rostning av nötter
tillverkning av nötlivsmedel och -pasta
Omfattar även
tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel av frukt och bär samt grönsaker och rotfrukter, t.ex.:
- sallader; blandade sallader, paketerade
- skalade eller skurna grönsaker
- tofu (sojabönsmassa)
Omfattar inte
tillverkning av frukt- eller grönsaksjuicer,
jfr. 10.320
tillverkning av mjöl av torkade baljväxter,
jfr. 10.611
hållbarhetsbehandling av frukt, bär och nötter i socker,
jfr. 10.821
industriell tillverkning av färdiglagade grönsaksrätter, (ej catering, på restaurang eller i butik),
jfr. 10.850
tillverkning av frukt- och grönsakssoppor, (ej catering, på restaurang eller i butik),
jfr. 10.890
tillverkning av artificiella koncentrat,
jfr. 10.890
kyllagring i samband med försäljning av varor, jfr 46, 47
Exempel på vad som ingår i denna SNI-kod
Bär, djupfrysning
Bär, inläggning
Bär, konservering
Bär, torkning
Frukt, djupfryst, tillverkning
Frukt, torkad, tillverkning
Fruktkonserver, tillverkning
Fryslagring, frukt, grönsaker, bär efter infrysning av varan
Grönsaker, djupfrysta, tillverkning
Grönsaker, inläggning
Grönsaker, torkade, tillverkning
Grönsakskonserver, tillverkning
Infrysning, grönsaker
Inläggning, grönsaker
Kokning, bär, frukt och grönsaker
Konservering, bär, frukt, grönsaker och svamp
Kyllagring, grönsaker efter infrysning av varan
Legymsallader, tillverkning
Marmelad, tillverkning
Mimosasallad, tillverkning
Mos, bärmos, fruktmos och grönsaksmos, tillverkning
Sallader, blandade färska grönsaker, färdigpackade för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Sallader, färdigblandade av färska grönsaker, för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Svamp, djupfrysning
Svampkonserver, tillverkning
Sylt, tillverkning
Tillverkning av skalade och skurna, paketerade, färska grönsaker
Torkning, bär, frukt och grönsaker
Naturgodis, nötter, rostade eller saltade, framställning